Jdi na obsah Jdi na menu
 


Penny lane

17. 9. 2018

Ahoj ahoj ahoj, zdraví vás Minecrafák xDD,

konečně sem zase někde byl a můžu napsat něco, co se mi chce, takže vzhůru na to. Měl sem s kámošem Lukášem domluvený že pofelíme tohle léto do Anglie, ale vždycky jeden z nás nemoh, tak to skoro vypadalo, že se to nestane, ale teď sme si řekli že fck it a ze dne na den sme chtěli letět.

 

Poklidně sem čekal s balením klasicky na hodinu před odjezdem, a něják se mně rozbil mobil zrovna, takže sem ani nemoh zavolat tátovi, jestli by mě svez na nádro, takže sem musel zmobilizovat Kulycha, kterej se mnou volal přes discord tátovi: "Dobrý den, jmenuji se Tomáš a jsem přítel vašeho syna..", doufam, že to táta nepochopil špatně a nebudu mu muset nic vysvětlovat :D. Pak sem si napsal velkýma číslicema na ruku Kulychovo číslo, takže sem vypadal jako uprchlej z Bohnic, abych mu vod táty zavolal na nádru a von mi dal starej mobil.

 

Zbytek cesty proběh normálně, akorát mě mrzelo, že sem ve vlaku mluvil s párem v důchodu krásně francouzsky, no a nakonec to byli Kanáťani a uměli anglicky, takže všechna moje práce s mojí sto-slovní zásobou byla zbytečná. Pak na letišti se mě nějaká dvoumetrová holka ptala jak se nejrychlejc transportuje v Londýně, tak sem jí poplet hlavu tim, že sem říkal náhodný střípky vzpomínek na oystercard, že u toho bude stát černoch, kterýmu nebude rozumět, Lukáš se vrátil do záchoda s větou "to ti stejně nepomůže tam musíš napsat mail předem", tak snad se tam v tom Londýně neztratila dodnes. Myslela si, že jsme kreténi, ale stejně se pochlubila, že tam jde na nějaký castingy, ale Lukáš říkal, že byla hnusná JAXVIŇ, já si to bohužel nepamatuju.

 

Pak na letištní kontrole sem měl trochu problém, protože nejdřív sem je nasral tim, že mi tam ten chlápek říkal push it a s takovým přízvukem, že sem myslel, že mluví normálně česky takže von "push it" a já v hlavě "počkejte????". Tak sem tam minutu stál jako kkt než se naštval a řekl že dostanu kontrolu, no pak se ještě zjistilo, že pípám i když u sebe nic nemám (nevim jestli jim zelí a mam v krvi hodně železa spíš ne xD), ale nic mně nedokázali, jen mi naschvál vyhodili pár věcí, který normálně můžu mít >:(.

 

Teďka proč my sme tam vlastně jeli, kdysi dávno se školou jsme byli v Anglii a klucí tam potkali takovýho supeř DIY rappera co se jmenuje Shaodow, a já tehdy neměl možnost se s nim potkat, ale byl sem od tý doby celej život rozhodnutej to napravit, takže sme si našli, že má shop vlastní v Birminghamu a chtěli tam jet. Ono se pak ukázalo, že má zrovna druhej novej i v Manchesteru, takže jsme jeli tam, ale hlavní je, že to byl vznešenej cíl a já se fakt těšil.

 

V Londýně sme jenom spali jednu noc u nějakýho Inda, co se menoval Lipton, a Lukáš udělal tu chybu, že si vyčistil zuby jeho pastou. Do druhýho dne mu zežloutnul kartáček úplně a KORODOVALO mu to zuby :DD.

 

Cestou do Manchesteru se nic memorabiního nestalo, akorát nám zrušili dvě rezervace, ale domluvil sem se s musulmanem Sajim, že to uděláme načerno pěkně postaru. Tam sme vystoupili, a koukáme, hele, všude opičky. Cejtil sem se tam asi jako Eminem na 90's rapový scéně. Až sem si musel vzpomenout, jak jsme bydleli u těch černochů s tou školou, a půlka lidí měla nějakej problém a stěžovali sme si navzájem. Pak přišla Hubená Pořadatelka a zrovna šla napráskat, že sme rasisti a nic nám neni dobrý, když v tu chvíli vstoupil do autobusu Prokop s halasnou větou "TYVOLE TAK CO TY NEGŘI ZASE??". Ale jako pohodka, byli dobrý, většina i někde pracovala.

Pak jedno ráno sme jeli se Sajim do supermarketu a tam jsme viděli ty bílý, jak říkal on, Britain's finest. Tanková jednotka tlusťochů v shopping kárkách XD.

Našli sme si na rohu nejzapadlejšího předměstí Chester's chicken, a to už sme jedli do konce tejdne, v životě sem nejed lepší nezdravou věc. Taky jsme bydleli na PENN STREET, tak sem hned říkal hele budget Penny lane pusť to, ale potichu, ať si ta Číňanka vedle nestěžuje, načež z Lukášovo notebooku nejvíc nahlas, co to šlo PPPPPPENNNNNYYYY LLLLLLANEEEE!!!!!!! a na počest tý naší ulice už do konce života zpívám Penn street. Taky byl vedle našeho spaní Nigerijskej holič, tak sme si jeden den řekli yolo a šli do toho.

 

Ten muž. On nebyl zrozen, aby stříhal. On byl zrozen, ABY HOLIL. S nůžkama neby kamarád, vždycky to s nima vzdal, ale pak VZAL TEN STROJEK a zastřihával s nim nějak magicky i ty nejjemnější konečky xDD. Taky bylo supeř, že sme si oba řekli úplně jinej účes, a oběma nám udělal stejnej. Prostě měl naučenej jeden, a ten jel u všech :D. Dobrý je, že vypadám přesně jako táta před třiceti rokama. Ale twl pak mi holil i fousy a on byl tak něžný, chápu co některý ty holky na těch černoších vidí xDDD.

 

Pak někdo u Sajiho zamluvil naší ložnici, takže nás přemístil ke svýmu kámošovi, kterej byl Ir a to bylo ještě lepší. To byl největší fanoušek United, co sem kdy viděl, a hrozně takovej streetwise chlap. Ukázal nám falešný kartičky, že je novinář nebo reportér z BBC a vyprávěl, kam všude se s tim dá dostat, takže to někdy určitě vyzkoušim. Dali sme whiskey, což je mimochodem jedinej alkohol, co mi chutná a lepší sem v životě nepil, to se lilo jako voda. Pak se k tomu vrátim ještě na konci.

 

Další den se přiznám, stejně je můj sociální status nulovej, sme chtěli jet do Wiganu hrát kartičky xDD, ale ukázalo se tam, že dvousetkilovej majitel obchodu to hodil na net před dvěma rokama a už to neplatí, takže jsme se zasekli ve městě, kde neni NIC. Tudíž sme šli do knihovny a já tam aspoň dočet knížku, co sem měl rozečtenou doma. Ten Ir, Koji se jmenoval, se nám pak ještě smál, že sme jeli do Wiganu. Ale aspoň, když jsme zjistili, že to tam neni sem moh dělat "JEŽIŠMARJA JAKÉ MMMOŘE ZASEJC", viz https://youtu.be/QZWwQ3hWBq8?t=3m26s

 

Pak hřeb výletu bylo setkání se Shaodowem, hned nás poznal z facebooku, koupili sme si krásný barevný mikiny a kecali s nim hrozně dlouho o všem možným, přesně byl takovej, jak sme to chtěli. Už probíhaj námluvy, aby přijel na majáles v pátek na main stage, takže možná se tam jednou v životě podívám :D. Ty mikiny byly jako plášť Neda Flanderse, na kterým všechny barvy září, takže jak sme je měli oba na sobě, mysleli si lidi, že sme teplý, no a jak je to in bejt teplej, tak lidi zastavovali a říkali "nnnnnice", "wow, classy", jeden pán si nás prohlížel tak hladově, že sme raději zahli a ztratili se mu v davu.

 

Poslední reálnej den, když nepočítám cestu zpátky jenom, sme se rozdělili, Lukáš jel do Liverpoolu koukat na fotbal a já se vydal hledat tajemný národní muzeum imperiální války. Bylo devět ráno, tak sem si říkal, jo 15 mil to dojdu, aspoň to tu uvidim. Ok pravda byla taková že nám došly cashe a já neměl na bus. Pak se ukázalo, že přesně ta hlavní cesta v muzeu je komplet v rekonstrukci, takže sem se brodil zakázaným územím a tajně se plížil v přilhavých keřích. Myslel sem si, že to nikdy nenajdu, protože se mi navíc vybil rychle mobil s mapama a poslední procenta sem musel šetřit na případný volání. Ale přece se podařilo a po sedmi hodinách cesty sem ve čtyři odpoledne stál před muzeem. A tam mě to strašně nasralo, protože tam byly vlastně jen světový války, JÁ CHTĚL KOLONIZACI A BÚRSKÝ VÁLKY A VONI SE ZA TO SNAD STYDÍ TWL. Ale zas přecijenom Briti maj muzea tradičně promakaný tak sem si to nakonec stejně docela s chutí prošel. Pak sem došel už jen k blízkýmu Old Traffordu a hnanej nutností sem od těch handlířů, co tam prodávaj merch vyžebral postupně 4,5 liber xD. A že to nebylo snadný, jen tak se nedaj.

 

No a to je zase tak všechno, ale připadá mi ten článek takovej pointless, takže do toho hodim nějakej ten POV. Skoro každej, s kym sme si tam povídali se nám začal úplně svěřovat nebo jel total filipiku na všechno, co ho štvalo, což se nám líbilo, protože sme aspoň poznali ty obyč lidi, zase neturistickej výlet. Každej nám taky chválil ajinu, což vždycky potěší. Ale hlavně mi přišlo, že ty lidi tam vlastně nejsou o nic šťastnější, než tady. I ten Koji, kterej žil podle všech standardů přepychovej život celkem, i ten byl nešťastnej, že je Ir a katolík, co žije v Anglii. Ale všichni tam aspoň maj něco společnýho, nikdo nemá rád Pákistánce. Taky ty domy a byty tam maj prostě nelidsky malý, ještě za tu cenu, nakonec mi přijde, že se u nás musí žít líp, aspoň teda mně. Ale mně toho stačí zase málo.. Vždycky se rád vracim domu, i kdyby jenom pro tři pilíře domova, postel záchod počítač xD

Taky když se nám ty lidi ventilovali, bylo to, jako kdyby měli poprvý v životě možnost si zanadávat nebo si na něco postěžovat, tak nevim, jestli si tam lidi normálně hloubějc nepovídaj nebo jak, někdy to ještě musim odhalit. Ale hlavní nakonec je, že sme si splnili to setkání se Shaodowem, což je důkaz, že i hloupoučký touhy je dobrý si naplnit, když to jde.

 

Klasickej dík všem, co dočetli, já už se jenom musim postarat, aby ve startu zmizelo to, co přibylo z jedení pouze ve fastfoodech, Jarda Laszák prej začal zase chodit, tak snad ho potkám. Mějte se famfárově a někteří si ještě užijte ten kousíček prázdnin, co nám na vejšce zbejvá.

Lil Tic

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

BFF,24. 9. 2018 0:09

Jako vždy jsi nezklamal a potěšil nás svými zážitky a humorem... Děkujeme

nashledanou

ahoj,20. 9. 2018 11:03

Měl jsi se vrátit k tý whiskey na konci a ono nic (nebo blbě čtu), to by mě zajímalo, jaký to mělo pokračování?

ShaoDow - Kaio-Ken

J. Lasz.,18. 9. 2018 9:35

Já ti děkuji za článek, po ránu se krásně hodil ke kávičce co jsem si udělal.. Pořádný TUREK, žádná jiná káva NE-existuje. Lidi poslechněte si toho ShaoDowa prosimvás.. Posloucháte akorát ty mainstream hováda!!!!! I přesto nic nemá na rock radio ve startu. Laszak

Zubní pasta

Michal Fakánek,17. 9. 2018 15:08

Jsem včera koukal na video jo, a Japoncí mají speciální pastu a ta doplní minerály a rýhy v zubech. Jinak Shaodow jsem myslel že je něco Magic: The Gathering. Jo a málem jsem zapomněl zuper článek.